lauantai 3. toukokuuta 2014

Pieniä öttiäisiä

Tänään olen tutkaillut makro-objektiivin läpi eri paikkoja akvaariosta ja kyllä sieltä kovasti alkaa elämää löytymään. Moni vipeltäjä (näin ehkä pienen ravunkin) menee sellaista tahtia, että niitä on vielä tässä vaiheessa lähes mahdotonta kuvata.

Alla olevasta kuvasta on ehkä vaikea nopeasti sanoa, minkä kokoinen öttiäinen on kyseessä, jos et tiedä minkälaisella kalustolla kuva on kuvattu.


Havainnollistan kuitenkin seuraavalla, että tätä on lähes mahdotonta nähdä silmällä. Tässä on muuten kyseessä putkimato eli feather duster. Viuhkaosuuden koko on 1 mm luokkaa ja pystyn juuri ja juuri näkemään sen tihrustamalla omin silmin akvaarioon.

Klikkaa alla olevaa kuvaa suuremmaksi, josta näet mitä kohtaa akvaariossa makro-objektiivilla kuvaan. Kyseessä on maksimissaan 5 cm levyinen kivi.


Tämän jälkeen siirsin makrokuvan tietokoneelle ja käsittelin sitä Lightroomilla. Alla kuvaruudulta kuvattu havainnollistava kuva siitä, kuinka paljon vielä leikkaan ja lähennän makrokuvaa, jotta päästiin ylimmän kuvan lopputulokseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti