sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tekniikkatila

Tänään oli aika piilottaa tekniikka, kuten olin suunnitellut. Kun suodatin saapui, en hätäisenä kaverina tietenkään malttanut alkaa virittelemään sitä tekniikkatilaan juuri silloin. Tämä oli luonnollisesti se työläämpi vaihtoehto.

Tekniikkatilan askartelua

Pienen jalustan kaappitila oli laskettu juuri sopivaksi suodattimelle, korvausvesisäiliölle ja sähköille. Jalustan takaseinä on materiaaliltaan ohutta lastulevyä, joten työkaluiksi riitti akkuporakone ja rautasaha (melko huono yhdistelmä tosin). Pienen jumppaamisen jälkeen sain tehtyä vasempaan reunaan ylös suodattimelle ja korvausvesisäiliölle sopivan reiän. Sama homma oikealle alhaalle sähköjä varten.

Tässä vaiheessa lyhensin myös Eheimin letkut sopivalle pituudelle. Kuvasta varmasti voi todeta, että niitä ei oltu lyhennetty vielä ennen tätä operaatiota.

Se mikä tästä teki mielenkiintoista oli se, että siirrettäessä jalustaa irti seinästä, sain mukavasti suolavettä niskaani. Ei kovin fiksua, mutta tällä tavoin sain helpommin letkut viriteltyä tekniikkatilaan. Tämä ei tietenkään olisi onnistunut isommalla akvaariolla, koska painoa olisi ollut liikaa. En varsinaisesti tilannut suolasadetta päälleni, mutta riskillä miehellä on liian kovat otteet. Vaikka vesirajasta on pari senttiä matkaa akvaarion yläreunaan, ei se tietenkään riittänyt...

Tekniikka siirretty jalustan sisälle

Lopputulos on miellyttävän yksinkertainen. Tilaakin jäi vähän ja nyt tekniikka on mukavasti piilossa. Oma akvaarionihan on hyvin low-tech, koska normaalisti tekniikkatilassa on ala-allas ja paljon muuta tekniikkaa.

Vedin alunperin akvaariolleni 6-paikkaisen jatkojohdon. Oletin sen riittävän, mutta se on jo kokonaan käytössä. Sähköä on käytössä seuraavilla laitteilla:
Yleiskuva työhuoneesta, jossa akvaario sijaitsee
27.4.2014 klo 23:00

LED-valo tekee oman haastavuutensa akvaarion valokuvaamiseen. Sininen korostuu melko reippaasti, vaikka toki LED-valot antavatkin melko kylmää värisävyä. Tuosta sinertävyydestä voi ottaa kuitenkin puolet pois, jolloin ollaan lähempänä livenäkymää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti