torstai 24. huhtikuuta 2014

Suodatusta Eheimillä

Kauan odotettu (pari viikkoa, mutta odottavan aika on pitkä) Eheimin eXperience 150 on saapunut ja se on saatu kytkettyä akvaarioon. Samalla sain vihdoinkin elävät kivet mukaani ja ne on myös aseteltu akvaarioon.

Purkki on tosin vielä kuin hiekkamyrskyn jäljiltä, joten juurikaan sen tarkempaa asettelua kiville ei vielä tehty.

Elävä kivi on juuri laitettu akvaarioon

Ulkosuodattimeksi valitsin Eheimin, joka on yksi tunnetuimpia suodatinvalmistajia. Asentaminen oli helppoa, tosin kun kerran murjot suodattimen letkun liittimeen kiinni, niin oma hommansa onkin, jos haluat sen jostain syystä ottaa irti. Itselläni kävi näin ja on muuten melko tiukkaa tekoa!

Suodattimen "räjäytyskuva"

Suodattimen mukana tulee kaikki tarpeellinen, paitsi suodattimen käyttöönottoa varten tulevaa lappoa ei tule. Ohjeissa ehdotettiinkin, että osta tähän osa nro xxx, jolloin homma helpottuu. Hienovaraista lisämyyntiä, sanoisin. Tätä ei kuitenkaan tarvitse, vaan suodattimen voi täyttää ottamalla imuletkusta suuttimen irti ja kaatamalla letkun sisään vettä esim. suppilon avulla.

Mukana tulee Eheimin oma suodatusmassa, eli valkoisia pikkukiviä. Minulle kuitenkin suositeltiin lisäksi Aqualight FilterMix suodatusmassaa, joka lisätään Eheimin suodatusmassan lisäksi. Tuossa suodatusmassassa on zeoliittia, fosfaatinpoistajaa ja aktiivihiiltä. Tämä lisämassa on kätevä laittaa omaan suodatuspussiin (minulla on suodatuspusseja, mutta unohdin laittaa ne sinne...), jotta tämän lisäsuodatusmassan voi helposti vaihtaa kun akvaarion fosfaattipitoisuus alkaa nousta.

Kirjoitan seuraavassa blogauksessa elävästä kivestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti